Ψωμί Άσπρο με Γλυκάνισο

Ζύμωμα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και με το εργαλείο για ζύμωμα ψωμιού ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχυτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα.
Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης
26ο C- 28o C.

Ξεκούραση ζύμης (στάκα)
35-40 λεπτά σκεπασμένη.

Πλάσιμο (φορμάρισμα) ζύμης
Φρατζόλα με μύτες στις άκρες.

Στοφάρισμα
Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο κάτω-κάτω και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει, με το που αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 35ο C για 10-15 λεπτά. Με αυτό το τρόπο θα δημιουργήσουμε υγρασία 75% περίπου. Βάζουμε στο φούρνο τα ταψί με τα ψωμιά για 25-30 λεπτά.

Ψήσιμο
Χαράσουμε τρία κοψίματα με μαχαιράκι και φουρνίζουμε στους 220ο C για περίπου 35-40 λεπτά.

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι τύπου 70 %
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 20 γρ. αλάτι ψιλό
  • 100 γρ. ξινό (ζυμάρι χθεσινό)
  • 600 χλ. νερό
  • 30 γρ. γλυκάνισο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!