Ψωμί Άσπρο με Γλυκάνισο
Ζύμωμα
Ξεκούραση ζύμης (στάκα)
Πλάσιμο (φορμάρισμα) ζύμης
Στοφάρισμα
Ψήσιμο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και με το εργαλείο για ζύμωμα ψωμιού ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχυτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα.
Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης
26ο C- 28o C.
Ξεκούραση ζύμης (στάκα)
35-40 λεπτά σκεπασμένη.
Πλάσιμο (φορμάρισμα) ζύμης
Φρατζόλα με μύτες στις άκρες.
Στοφάρισμα
Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο κάτω-κάτω και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει, με το που αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 35ο C για 10-15 λεπτά. Με αυτό το τρόπο θα δημιουργήσουμε υγρασία 75% περίπου. Βάζουμε στο φούρνο τα ταψί με τα ψωμιά για 25-30 λεπτά.
Ψήσιμο
Χαράσουμε τρία κοψίματα με μαχαιράκι και φουρνίζουμε στους 220ο C για περίπου 35-40 λεπτά.
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι τύπου 70 %
- 20 γρ. μαγιά νωπή
- 20 γρ. αλάτι ψιλό
- 100 γρ. ξινό (ζυμάρι χθεσινό)
- 600 χλ. νερό
- 30 γρ. γλυκάνισο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens