Φέτα Ψητή στα Κάρβουνα με Καυτερή Πιπεριά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες τη τομάτα και σε ακόμα πιο μικρές λωρίδες τη καυτερή πιπεριά. Κόβουμε δύο παραλληλόγραμμα κόμμάτια αλουμινόχαρτο 20χ30 εκ.
Ακουμπάμε κάτω και τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου αλλά σε σχήμα σταυρού. Βάζουμε δύο κομμάτια τομάτα, τη μισή πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, την υπόλοιπη πιπεριά, τη τομάτα, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και αν θέλουμε και λίγο ρίγανη.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
Μικρά μυστικά: Βάζουμε τη τομάτα κάτω και πάνω από τη πιπεριά για να μην μας κολλήσει κατά το ψήσιμο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες τη τομάτα και σε ακόμα πιο μικρές λωρίδες τη καυτερή πιπεριά. Κόβουμε δύο παραλληλόγραμμα κόμμάτια αλουμινόχαρτο 20χ30 εκ.
Ακουμπάμε κάτω και τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου αλλά σε σχήμα σταυρού. Βάζουμε δύο κομμάτια τομάτα, τη μισή πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, την υπόλοιπη πιπεριά, τη τομάτα, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και αν θέλουμε και λίγο ρίγανη.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
Μικρά μυστικά: Βάζουμε τη τομάτα κάτω και πάνω από τη πιπεριά για να μην μας κολλήσει κατά το ψήσιμο.
Συστατικά
- 200 γρ. φέτα κατσικίσια
- 1 τομάτα
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά
- ελαιόλαδο
- πιπέρι φρέσκο
- 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο 30χ20 εκ.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens