Μανιτάρια Πλευρώτους στα Κάρβουνα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε από τα μανιτάρια το χοντρό μέρος κοντά στη ρίζα τους.
Τα διαχωρίζουμε γιατί μπορεί να είναι πολλά μαζί.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψικοκομμένες ουρές από μαϊντανό, θυμάρι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Τα αφήνουμε να μαροσταριστούν για 10 λεπτά.

Τα βάζουμε στη σχάρα σε μέτρια φωτιά γιατί οι άκρες τους καίγονται εύκολά. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.

Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και προθέτουμε καρυκεύματα, ελαιόλαδο ή βαλσάμικο αν θέλουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι βαλσάμικο
  • θυμάρι
  • λίγο μαιντανό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!