Μαραθόπιτες με Ταραμά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, να κάψει.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο ζεστό ελαιόλαδο, συνεχίζουμε τη διαδικασία γεμίζοντας το μισό τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Τις σερβίρουμε χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Όχι καυτές.
Σε μία λεκανίτσα χτυπάμε το ταραμά με ½ φλυτζάνι νερό. Προσθέτουμε το μάραθο, το μαιντανό, τα κρεμμυδάκια και τη πιπεριά Φλωρίνης, όλα πολύ καλά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι, να γίνει σαν ένας πηχτός χυλός. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νέρό ή αλεύρι παραπάνω.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, να κάψει.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο ζεστό ελαιόλαδο, συνεχίζουμε τη διαδικασία γεμίζοντας το μισό τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Τις σερβίρουμε χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Όχι καυτές.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 3 ματσάκια μάραθο
- 40 γρ. ταραμάς λευκός
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens