Παπουτσάκια με Κιμά και Κεφαλογραβιέρα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε στο εσωτερικό τους (σε σχήμα Χ). Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα για να ξεπικρίσουν.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε αρκετό σπορέλαιο ανακατεύοντας διαρκώς  για να μην μας μαυρίσουν. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε πολύ κάλα σε σχάρα, αν θέλουμε τους ρίχνουμε και λίγο ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καλά. Προσθέτουμε τον κίμα και ανακατεύουμε διαρκώς με μία κουτάλα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο νερό, το αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το βασιλικό ψιλοκομμένο, και το τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί, τις γεμίζουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε από μία φέτα κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180ºC.

Σερβίρουμε χλιαρές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 1 κ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!