Λαχανικά με Κουρκούτι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αφήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο.

Περνάμε τα λαχανικά από το κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο. Για να τα περάσουμε από το κουρκούτι τα πιάνουμε με τα δάκτυλά μας, βουτάμε και αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αυτό σημαίνει πως δέν θα έχει κουρκούτι όλο το λαχανικό αλλά θα μας δώσει μία ωραία παρουσίαση.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.


Μικρά μυστικά: Το κουρκούτι δεν θα πρέπει να είναι πολύ αραιό γιατί δεν θα σκεπάσει καλά τα λαχανικά. Πολλά σκληρά λαχανικά πριν τηγανίσουμε σε κουρκούτι καλύτερα να τα βράσουμε πρώτα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 4 μανιτάρια
  • 1 τομάτα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
για το κουρκούτι:
  • 200 γρ. αλεύρι
  • λίγο νερό
  • 50 χλ. μπίρα
  • 1 αβγό
  • σπορέλαιο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!