Πατάτες αλά Κρέμ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Τρίβουμε στο τρίφτη μισή τομάτα ώριμη. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τη τομάτα.

Βουτυρώνουμε το πάτο από ένα ταψάκι και στρωνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή κεφαλογραβιέρα. Προσθέτουμε τα καρυκεύματά μας και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε στους 170º για περίπου 50 λεπτά.

Τέλος σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε στο βίντεο πώς τον ψιλοκόβουμε εύκολα).

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 χλ. κρέμα γάλακτος
  • 100 χλ. γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο τριμμένη τομάτα
  • μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • μαϊντανό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...