Σουβλάκι Κοτόπουλο με Πατάτες Φούρνου
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Παράλληλα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί το σκόρδο, ελαιόλαδο, νερό αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά μισό λεμόνι. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε ολόκληρο το σουβλάκι στο πιάτο τις πατάτες φούρνου.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το στήθος του κοτόπουλου. Το στεγνώνουμε καλά με μία πετσετούλα. Το κόβουμε σε μικρούς κύβους των 2 εκ.
Το μαρινάρουμε για 20 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
Το μαρινάρουμε για 20 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους με το κοτόπουλο.
Περνάμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τις ντομάτες σε σιδερένια σουβλάκια εναλλάξ.
Ψήνουμε στη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Παράλληλα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί το σκόρδο, ελαιόλαδο, νερό αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά μισό λεμόνι. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε ολόκληρο το σουβλάκι στο πιάτο τις πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)
- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 3 πράσινες πιπεριές
- 3 κίτρινες πιπεριές
- 2 ντομάτες
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
- 6 πατάτες μεγάλες
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. νερό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens