Μακαρόνια με Φέτα και Γαρίδες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
 
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για έναμιση λεπτό λιγότερο απ΄ότι λέει το πακέτο. Κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από το βρασμό και τα σουρώνουμε. Τα βρέχουμε με λίγο κρύο νερό, ίσα-ίσα να σταματήσει ο βρασμός.

Υ.Γ Μπορούμε να κάνουμε τη μακαρονάδα κατά τον ιταλικό τρόπο. Δείτε ενότητα Σχετικές Συνταγές.
 
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τo σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
 
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μία ή δύο δόσεις γαρίδες με τη σάλτσα τους και μία δόση μακαρόνια με λίγο νερό από το βρασμό. Προσθέτουμε τη φέτα, τα σωτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πιάτα.
 
Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο ακόμα και πιπέρι φρέσκο.

Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 4 ντομάτες ώριμες μεγάλες
  • 10 γρ. τοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 20 κλων. σχινόπρασο
  • 200 γρ. φέτα θρυματισμένη
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι κόκκινο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!