Μανιταρόπιτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη. Βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
 
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε στο πάτο δύο φύλλα. Τα λαδώνουμε και αυτά διαδοχικά.
 
Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, τα μισά μανιτάρια, το ένα αβγο χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και ξάνα η ίδια διαδικασία.
 
Τελειώνουμε βάζοντας επάνω το τελευταίο φύλλο. Με ένα πινέλο προσθέτουμε το αβγό, σουσάμι και κόβουμε σε μερίδες. Τέλος προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, σε χαμηλό σημείο του φούρνου.
 
Η πίτα είναι έτοιμη μόλις ψηθεί ικανοποιητικά η κάτω μεριά της.
 
Αποσύρουμε και σερβίρουμε ζεστή αλλά όχι καυτή.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για ένα ταψί)
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 kg. μανιτάρια λευκά
  • 20 γρ. αποξηραμένα μανιράρια Porcini
  • 2 αβγά +1 ακόμα
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σουσάμι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!