Τάκος με Βοδινό και Σάλτσα από Τοματίγιο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη πιπεριά σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Ξεκινάμε τη σάλτσα. Μουσκέυουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο χυμό μοσχολέμονου. Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε το σκόρδο (με τη φλούδα) για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ξεφλουδίζουμε. Ψήνουμε τα τοματίγιο ή τα τοματίνια στο γκριλ σε υψηλή θερμικρασία μέχρι να μαυρίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το σκόρδο, τα τοματίγιο, τη πιπεριά, το κολίανδρο το αλάτι, το πιπέρι στο μπλέντερ και χτυπαμε λίγο μέχρι να κοπούν σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μίγμα κρεμμυδιού και μοσχολέμονου και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το κόβουμε σε λωρίδες όχι πολύ χοντρές για να ψηθεί γρήγορα.
Το ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, χωρίς να το κάψουμε… Ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με λίγο λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για λίγο στο γκριλ και αυτά.
Τέλος γεμίζουμε τα τάκος ξεκινώντας από το μαρούλι, το κρέας, τη σάλτσα από τοματίγιο, τη κρεμ φρες και τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε αμέσως.
Μικρά μυστικά: Τα τοματίγιο μοιάζουν με μικρές πράσινες τομάτες με λεπτή φλούδα. Εάν δε βρείτε φρέσκα, χρησιμοποιούμε κονσέρβας.
Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη πιπεριά σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Ξεκινάμε τη σάλτσα. Μουσκέυουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο χυμό μοσχολέμονου. Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε το σκόρδο (με τη φλούδα) για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ξεφλουδίζουμε. Ψήνουμε τα τοματίγιο ή τα τοματίνια στο γκριλ σε υψηλή θερμικρασία μέχρι να μαυρίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το σκόρδο, τα τοματίγιο, τη πιπεριά, το κολίανδρο το αλάτι, το πιπέρι στο μπλέντερ και χτυπαμε λίγο μέχρι να κοπούν σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μίγμα κρεμμυδιού και μοσχολέμονου και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το κόβουμε σε λωρίδες όχι πολύ χοντρές για να ψηθεί γρήγορα.
Το ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, χωρίς να το κάψουμε… Ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με λίγο λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για λίγο στο γκριλ και αυτά.
Τέλος γεμίζουμε τα τάκος ξεκινώντας από το μαρούλι, το κρέας, τη σάλτσα από τοματίγιο, τη κρεμ φρες και τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε αμέσως.
Μικρά μυστικά: Τα τοματίγιο μοιάζουν με μικρές πράσινες τομάτες με λεπτή φλούδα. Εάν δε βρείτε φρέσκα, χρησιμοποιούμε κονσέρβας.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)
- Ελαιόλαδο κ.π.
- ½ κ.γ. καπνιστή πιπεριά σε σκόνη
- αλάτι-πιπέρι κ.π.
- 500γρ. μοσχάρι κιλότο
- 8 τεμ. κρεμμύδια φρέσκα
- Ελαιόλαδο για ψήσιμο κ.π.
- 16 τεμ. τάκος έτοιμα
- 200 γρ. κρέμ φρές ή ξινή κρέμα
- 16 τεμ. φύλλα μαρουλιού μικρά
Σάλτσα:
- 1 τεμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. μοσχολέμονο χυμός
- 4 σκελ. σκόρδο
- 1 κιλό τοματίγιο ή ντοματίνια
- 1 τεμ. πιπεριά πικάντικη
- 1 ματσάκι κολίανδρος φρέσκος
- αλάτι-πιπέρι κ.π.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens