Γαρίδες με Καυτερή Πιπεριά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε με μία οδοντογλυφίδα το εντεράκι (όπως στο βίντεο). Βράζουμε τις γαρίδες (προαιρετικά με λίγο σέλινο και καρότο ή ακόμα καλύτερα σε Κουρ- Μπουγιόν, δείτε τη κάτω στις Σχετικές Συνταγές). Τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και κρατάμε τις γαρίδες.
Αλατοπίπερώνουμε και τις σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε με μία οδοντογλυφίδα το εντεράκι (όπως στο βίντεο). Βράζουμε τις γαρίδες (προαιρετικά με λίγο σέλινο και καρότο ή ακόμα καλύτερα σε Κουρ- Μπουγιόν, δείτε τη κάτω στις Σχετικές Συνταγές). Τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και κρατάμε τις γαρίδες.
Αλατοπίπερώνουμε και τις σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά.
Προαιρετικά σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συστατικά
(υλικά για 4-6 άτομα)- 12 γαρίδες μεγάλες
- 3 σκελ. σκόρδο σε ροδέλες
- 2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομ.
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένο
- αλάτι,πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαρίδες Σωτέ Πεταλούδα με Μοσχολέμονο και Σόγια
Υπέροχο finger food με βιντέο για να δείτε πόσο απλά φτιάχνεται. Μάθετε επίσης να καθαρίζετε γαρίδες μόνοι σας.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens