Κεμπάπ στο φούρνο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κιμάδες και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη, το αβγό, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει και να αναδειχθούν οι γεύσεις για 1-2 ώρες.
 
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Τα βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου και από κάτω ένα ταψί με μία λαδόκολλα για τα λάδια.
 
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο, ζωντανό καφετί χρώμα.
 
Σερβίρουμε με πίτες και γιαούρτι.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 40-50 χλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κύμινο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...