Αρνάκι Ηπειρώτικο με Κορόμηλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το αρνί.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε λεπτές φέτες τα φρέσκα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το αρνί μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε μερό, τα φύλλα δάφνης, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα, σε χαμηλή φωτιά.

Καθαρίζουμε τα κορόμηλα από τα κουκούτσια και τα ζεματίζουμε σε ζεστό νερό ελαφρώς. 20 λεπτά πρίν το τέλος του βράσμού βάζουμε τα 15 κορόμηλα να βράσουν μαζί με το αρνί και τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε.
 
Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μαζι με το πολτό από τα κορόμηλα και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στη κατσαρόλα μας, ανακατεύοντας.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών και τα προσθέτουμε και αυτά στη κατσαρόλα αλλά προσοχή χωρίς να βράζουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αφού τα χτυπήσετε να αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά 30 δευτερόλεπτα να τα προσθέσετε σιγά-σιγά.
 
Σερβίρεται με διάφορα λαχανικά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό αρνάκι μπούτι
  • 20 μέτρια κορόμηλα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • μισό φλυτζ. κρασί λευκό
  • λίγο αλεύρι
  • 3 αβγά βιολογικά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!