Κατσικάκι με Μπάμιες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε κατσικάκι σε μερίδες ή το αγοράζουμε κομμένο. Καθαρίζουμε τις μπάμιες από το κοτσανάκι, τις αλατίζουμε, τις βρέχουμε με λίγο ξύδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κατσικάκι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (δείτε στο σχετικό βίντεο πώς το ψιλοκόβουμε) και το σκόρδο ψιλοκομμένα (δείτε σχεττικές φωτογραφίες).

Σβήνουμε με πολύ λίγο ξίδι και προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες (δείτε το σχετικό βίντεο) και ψιλοκομμένες, νερό, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 1 ½-2 ώρες.

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες σε  λίγο ελαιόλαδο και τις σβήνουμε με λίγο ξίδι. Τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα 20 λεπτά πρίν γίνει το κατσικάκι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό (δείτε στο σχετικό βίντεο πώς το ψιλοκόβουμε) και σερβίρουμε.
 

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 1 ½ κιλό κατσικάκι
  • 700-800 γρ. μπάμιες
  • 5 τομάτες ώριμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσο (το πράσινο μέρος του)
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 2-3 κ. σούπας ξίδι
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο


Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!