Τηγανίτες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Φτιάχνουμε ένα χυλό-ζυμάρι με το γάλα, τα αβγά, το βούτυρο λιωμένο,το μπέικιν, τη σόδα, και το αλάτι. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα του και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το χυλό για 20 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι ψήνοντάς το και από τις δύο πλευρές. Μπορούμε να κάνουμε σχήματα σαν πίτες ή σαν λουκουμάδες (οι λουκουμάδες θέλουν περισσότερο λάδι).

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και του περιχύνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 χλ. γάλα φρέσκο
  • 4 αβγά
  • 25 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι
  • λίγο σόδα μαγειρική
  • αλάτι
  • αλεύρι
  • καρύδια
  • κανέλα και μέλι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...