Τηγανίτες
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Φτιάχνουμε ένα χυλό-ζυμάρι με το γάλα, τα αβγά, το βούτυρο λιωμένο,το μπέικιν, τη σόδα, και το αλάτι. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα του και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το χυλό για 20 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι ψήνοντάς το και από τις δύο πλευρές. Μπορούμε να κάνουμε σχήματα σαν πίτες ή σαν λουκουμάδες (οι λουκουμάδες θέλουν περισσότερο λάδι).
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και του περιχύνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
Φτιάχνουμε ένα χυλό-ζυμάρι με το γάλα, τα αβγά, το βούτυρο λιωμένο,το μπέικιν, τη σόδα, και το αλάτι. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα του και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το χυλό για 20 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι ψήνοντάς το και από τις δύο πλευρές. Μπορούμε να κάνουμε σχήματα σαν πίτες ή σαν λουκουμάδες (οι λουκουμάδες θέλουν περισσότερο λάδι).
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και του περιχύνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 400 χλ. γάλα φρέσκο
- 4 αβγά
- 25 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
- 40 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- λίγο σόδα μαγειρική
- αλάτι
- αλεύρι
- καρύδια
- κανέλα και μέλι
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γάλα- Συστατικά και Είδη
Λίγο ιστορία, τα συστατικά του, τα είδη και συντήρηση.
-
Ελληνικά Τυριά
Η Ελλάδα είναι ξακουστή για τα καταπληκτικά τυριά της. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens