Κοτόπουλο Σουβλάκι με Αρωματικά Βότανα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Παράλληλα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέσσαία κομμάτια. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, τα βάζουμε μέσα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και τα περνάμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Οταν ψηθεί το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από το σουβλάκι και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στο πιάτο μαζί με τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το στήθος του κοτόπουλου. Το στεγνώνουμε καλά με μία πετσετούλα. Το κόβουμε σε μικρούς κύβους των 2 εκ. Το μαρινάρουμε για 20 λεπτά με τη σάλτσα λαδιού (δείτε στο βίντεο πώς τη κάνουμε).
Ψήνουμε στη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Παράλληλα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέσσαία κομμάτια. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, τα βάζουμε μέσα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και τα περνάμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Οταν ψηθεί το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από το σουβλάκι και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στο πιάτο μαζί με τα λαχανικά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 100 χλ. ελαιόλαδο
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- ½ κ. γλυκού θυμάρι
- ½ κ. γλυκού δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- λιπαρή ουσία
Credits
Link: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens