Κοτόπουλο Σοτέ με Κρασί Σάμου και Μανιτάρια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με το κρασί Σάμου, αφήνοντάς το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό αφήνοντας και αυτό να βράσει για λίγο.Σβήνουμε τη φωτια και δένουμε με τη κρέμα γάλακτος ελέγχοντας τα καρυκεύματα.
Ξεκοκαλίζουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες.
Καθαρίζουμε με λίγο χαρτί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε τέταρτα ή σε φέτες, βάζοντάς τα σε λίγο νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά με λιπαρή ουσία μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι το καμμένο λάδι και το κοτόπουλο και το κρατάμε κάπου ζεστό.
Βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με το κρασί Σάμου, αφήνοντάς το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό αφήνοντας και αυτό να βράσει για λίγο.Σβήνουμε τη φωτια και δένουμε με τη κρέμα γάλακτος ελέγχοντας τα καρυκεύματα.
Γαρνίρουμε με πατάτες βραστές και πουδράρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαίντανό.
Συμβουλές: Το τσιγάρισμα του στήθους να γίνετε σε υψηλή θερμοκρασια στην αρχή για λίγη ώρα, για να μη κολλήσει και σπάσουν οι ίνες από το κοτόπουλο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 ¼ στήθος κοτόπουλο
- 50 γρ. βούτυρο
- σπορέλαιο
- μισό κρεμμύδι
- 10 μανιτάρια λευκά
- μισό φλυτζ. κρασί Σάμου γλυκο
- 1 φλυτζ. νερό ή ζωμό λαχανικών
- μισό φλυτζ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens