Κοτόπουλο Σοτέ Προβενσάλ
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα βάζουμε στο τηγάνι. Τα ροδίζουμε από τη μία πλευρά και τα γυρνάμε από την άλλη συνεχίζοντας το τηγάνισμα για λίγο ακόμα. Αφαιρούμε τη λιπαρή ουσία από το τηγάνι. Σβήνουμε με άσπρο κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δειτε τις φωτογραφίες) και κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα από τον συνεχή βρασμό και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε τα στήθη σε πιάτα, συνοδεύοντας με ζυμαρικά φουσίλι και καλύπτοντας με τη σάλτσα προβενσάλ.
Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλές: Τα κρέατα που γίνονται σοτέ, είναι κυρίως κομμάτια λεπτά χωρίς μεγάλο μυϊκό ιστό, ώστε η παρασκευή τους να χρειαστεί μικρό χρονικό διάστημα. Μαζί με το ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο βούτυρο, αφού ροδίσουν τα στήθη, για να δώσουμε περισσότερη γεύση στο κρέας.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 1 ½ φλυτζ. άσπρο κρασί
- 1 φλυτζ. νερό ή ζωμό κοτόπουλο
- 1 σκελ. σκόρδο
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 2-3 τομάτες ώριμες
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός, βασιλικός
- 30 γρ. ελιές Καλαμών
- βούτυρο
- ζυμαρικά φουσίλι (βίδες)
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens