Σαλάτα Μπρόκολο Σέλερυ και Ντρέσινγκ Γιαουρτιού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο. Βράζουμε το μπρόκολο σε κοχλάζον, αλατισμένο νερό για 4 λεπτά (ο κανόνας είναι: ότι φυτρώνει πάνω από τη γη- το βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό. Ότι φυτρώνει κάτω από τη γή, δηλαδή πατάτες, καρότα κ.τ.λ.- το βράζουμε αλλά το βάζουμε από την αρχή του βρασμού, δηλαδή σε κρύο νερό)
Αφόυ βράσει το μπρόκολο το κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και σε μία λεκανίτσα το αναμειγνύουμε με το σέλερυ ψιλοκομμένο και τη φέτα.
Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τις ελιές κομμένες στη μέση. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε το μισό στο μπολ με το μπρόκολο και το σέλερυ.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύντας όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα.
Βάζουμε το μίγμα με το μπρόκολο σε ένα ίσιο πιάτο, περιχύνουμε τη σάλτσα μας και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μιγμα του τηγανιού.
Συστατικά
(για 6 άτομα)- 1 μπρόκολο
- 2 κλων. σέλερυ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 10 γρ. κουκουνάρι
- 10 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
- 60 γρ. φετά τρίμα
- 10 ελιές θρούμπες Θάσου
- 100 γρ. γιαούρτι βιολογικό
- 1 κ. γλυκού μέλι
- χυμό μισού λεμονιού
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens