Σούπα με Φασόλια
Πρετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καρότο σε μικρούς κύβους (δείτε βίντεο), προετοιμάζουμε τις τομάτες (δείτε τις φωτογραφίες) και τις κόβουμε κονκασέ, κόβουμε σε ροδέλες το πράσο (δείτε βίντεο), καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες), κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σέλινο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το βίντεο).
Πλένουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό για να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε Παρατηρήσεις).
Ολοκληρώνουμε το βράσιμο για 30 ακόμα λεπτά και προς το τέλος βάζουμε το μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε πήλινο πιάτο και γαρνίρουμε με φέτα.
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καρότο σε μικρούς κύβους (δείτε βίντεο), προετοιμάζουμε τις τομάτες (δείτε τις φωτογραφίες) και τις κόβουμε κονκασέ, κόβουμε σε ροδέλες το πράσο (δείτε βίντεο), καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες), κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σέλινο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το βίντεο).
Πλένουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό για να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το καρότο και μετά 20 περίπου λεπτά το σέλινο, το πράσο και το κρεμμύδι και τις τομάτες.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό από το βράσιμο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό από το βράσιμο.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε Παρατηρήσεις).
Ολοκληρώνουμε το βράσιμο για 30 ακόμα λεπτά και προς το τέλος βάζουμε το μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε πήλινο πιάτο και γαρνίρουμε με φέτα.
Συμβουλές: Τα φασόλια να είναι καλής σοδειάς και ποιότητας (φασόλια Στροπόνων). Η παρασκευή αυτή ανήκει στης εθνικές σούπες.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 400 γρ. φασόλια ξερά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 καρότο μεγάλο
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 πράσο
- 4 τομάτες ώριμες
- 30 γρ. τοματοπελτές
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- 140 γρ. τυρί φέτα
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Ελαιόλαδο και Υγεία
Ελαιόλαδο και Υγεία. Ένα άρθρο από τη Κλινικό Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Ελπίδα Βουτσαδάκη.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens