Θαλασσινά με Ρύζι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο τα θαλασσινά με την σάλτσα τους.
Συμβουλές: Οι γαρίδες εάν δεν βρασουν σε κουρ-μπουγιόν θα γίνουν άνοστες.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα τρίβουμε με αρκετό αλάτι, τα πλένουμε πολλές φορές και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τρίβουμε με συρματάκι τα μύδια και τα πλένουμε. Τα βάζουμε να αχνιστούν σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό για να ανοίξουν και τα καθαρίζουμε, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Βράζουμε για 5 λεπτά τις γαρίδες σε κουρ-μπουγιόν (δείτε παρατηρήσεις) και τις καθαρίζουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο και τα θαλασσινά. Αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να εξατμιστεί το πολύ το νερό τους και τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφιές) και κομμένες σε φέτες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο και τα θαλασσινά. Αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να εξατμιστεί το πολύ το νερό τους και τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφιές) και κομμένες σε φέτες.
Βράζουμε τα θαλασσινά σε σιγανή φωτιά για ½ ώρα.
Βράζουμε το ρύζι , το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο τα θαλασσινά με την σάλτσα τους.
Συμβουλές: Οι γαρίδες εάν δεν βρασουν σε κουρ-μπουγιόν θα γίνουν άνοστες.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- ½ κιλό καλαμαράκια
- 1 κιλό μύδια
- ½ κιλό γαρίδες
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λίγο σκόρδο
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- μαϊντανό
- αλάτι –πιπέρι
- ½ κιλό ντομάτες
- 2 φλυτζ. ρύζι
- βούτυρο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens