Ομελέτα με Μανιτάρια και Κεφαλογραβιέρα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σπάμε τα αβγά σε μία μπασίνα, πλένουμε τα χέρια μας και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι ή ένα σύρμα χειρός. Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο. Τα μανιτάρια θα τραβήξουν το πολύ βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 λεπτό μετά προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα και το αφήνουμε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα τριμμένη και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστή ή και κρύα.
Σπάμε τα αβγά σε μία μπασίνα, πλένουμε τα χέρια μας και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι ή ένα σύρμα χειρός. Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο. Τα μανιτάρια θα τραβήξουν το πολύ βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 λεπτό μετά προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα και το αφήνουμε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα τριμμένη και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστή ή και κρύα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 12 αβγά
- 20 γρ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. μανιτάρια
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens