Λαυράκι σε Κρούστα από Αμύγδαλα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε μία σχάρα.
Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα τομάτας, γαρνίροντας με φέτες από λεμόνι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαβράκια και τα στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Τα περνάμε από αλέυρι, από τα αβγά χτυπημένα και τέλος από το αμύγδαλο φιλέ.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε μία σχάρα.
Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα τομάτας, γαρνίροντας με φέτες από λεμόνι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συμβουλές: Προσοχή κατά το τηγάνισμα, γιατί μπορεί να πάρει έντονο χρώμα το αμύγδαλο. Μπορούμε αντί για λαυράκι να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φιλέτο γλώσσας για να μη καθόμαστε να φιλετάρουμε.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 λαβράκια
- 200 γρ. αμύγδαλο φιλέτο
- 1 λεμόνι (χυμό)
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι
- 3 αβγά
- σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 200 γρ. σάλτσα τομάτας
- μαϊντανός
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens