Τσιπούρα Σχάρας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Χαράσουμε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφουμε εσωτερικά και ολόγυρα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.
Ανάβουμε τη σχάρα έτσι ώστε όταν θα βάλουμε επάνω τις τσιπούρες να έχει μεγάλη θερμοκρασία στους 200ο C.
Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Χαράσουμε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφουμε εσωτερικά και ολόγυρα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.
Ανάβουμε τη σχάρα έτσι ώστε όταν θα βάλουμε επάνω τις τσιπούρες να έχει μεγάλη θερμοκρασία στους 200ο C.
Αλατίζουμε τις τσιπούρες και τις βάζουμε στη προθερμασμένη σχάρα. Κατα διαστήματα αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο λαδολέμονο.
Όταν είναι έτοιμες από τη μία πλευρά (και μόνο τότε), τις γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαίντανό.
Μικρά μυστικά: Όταν βάλουμε τη τσιπούρα, αλλά και όλα τα ψαρια, πάνω στη καυτή σχάρα δεν τα περιεργαζόμαστε, τα αφήνουμε να ψηθούν, δεν τα πειράζουμε ειδικά στην αρχή γιατί οι πέτσες θα κολλήσουν στη σχάρα και θα καταστραφεί το ψαράκι μας. Αμαρτία....
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 τσιπούρες μεγάλες
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 10 γρ. θυμάρι
- 10 γρ. δενδρολίβανο
- 10 γρ. ρίγανη
- 100 γρ. λαδολέμονο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Ο Κρόκος και η Ιστορία του
Ο Κρόκος και η ιστορία του από την... Μινωική εποχή, τόσο παλιά είναι η σχέση της ζαφοράς με την Ελλάδα.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens