Πέρκα Πανέ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κόκκαλα, πλένουμε και κόβουμε τη πέρκα σε μερίδες ή μπαστουνάκια.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα κάνουμε πανέ αλ’ ανγγλαίζ, περνώντας τα πρώτα από αλέυρι, μετά από τα αβγά χτυπημένα με λίγο νερό και τέλος τη φρυγανιά. Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.

Τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για όσο χρειαστεί και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κάνουμε τη σάλτσα τομάτας (δείτε σχετικές συνταγές).

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε ροδέλες ή σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο. Τέλος περνάμε τις πατάτες από μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε βίντεο).
 
Σερβίρουμε τα φιλέτα της πέρκας με τις πατάτες και τη σάλτσα ξεχωριστά σε μπόλ ή τουλάχιστον να μήν ακουμπάει πάνω στη πέρκα γιατι αν η πέρκα τραβήξει υγρά από τη σάλτσα δέ θα έχει το τραγανό αποτέλεσμα που θέλουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας
  • 100 γρ. αλέυρι
  • 110 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά
  • σπορέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 γρ. σάλτσα τομάτα
για γαρνιτούρα:
  • πατάτες βραστές με μαϊντανό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...