Ριζότο με Μανιτάρια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Με λίγο καθαρό χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το μπέικον (προαιρετικά) και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και προαιρετικά λίγο κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό αν θέλουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Με λίγο καθαρό χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το μπέικον (προαιρετικά) και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και προαιρετικά λίγο κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό αν θέλουμε.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 300 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
- 50 χλ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό
- 1 κρεμμύδι
- 10 μανιτάρια λευκά
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens