Πατάτες Λιονέζ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και αυτό και το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσπαθώντας να μή σπάσουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και αυτό και το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσπαθώντας να μή σπάσουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι μαύρο
- ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens