Λουκούμ Πιλάφι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στο τρίφτη (στο χοντρό).
Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι, προσθέτουμε το κιμά και τον αφήνουμε για ώρα μέχρι να γίνει προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι, το σουρώνουμε και το καίμε με λίγο βούτυρο.
Στραγγίζουμε το κιμά, τον ανακατεύουμε με το κριθαράκι και σερβίρουμε με λίγο κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Μία συνταγή από το Τουρμπαλί της Μ. Ασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στο τρίφτη (στο χοντρό).
Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι, προσθέτουμε το κιμά και τον αφήνουμε για ώρα μέχρι να γίνει προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι, το σουρώνουμε και το καίμε με λίγο βούτυρο.
Στραγγίζουμε το κιμά, τον ανακατεύουμε με το κριθαράκι και σερβίρουμε με λίγο κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Μία συνταγή από το Τουρμπαλί της Μ. Ασίας.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό κιμά μόσχου από κιλότο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πακέτο κριθαράκι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- κανέλα, μοσχοκάρυδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens