Πιλάφι με Καυτερή Πιπεριά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το σχετικό βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες). Σε μία κατσαρόλα χωρίς λάδι καίμε λίγο το σουσάμι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και ξεσποριασμένη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε πώς τον ψιλοκόβουμε στο σχετικό βίντεο) και το πελτέ τομάτας, τον οποίο έχουμε αραιώσει σε νερο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, αφήνουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.

Συμπληρώνουμε με 2 λίτρα νερό (αν γίνετε ζεστό είναι το ιδανικό), ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μέχρι να αρχίσει να βράζει και μετά χαμηλώνουμε πάλι, ανακατεύουμε συνεχώς για 20 λεπτά να βράσει το ρύζι.

Σερβίρεται σε πήλινο σκέυος και τρώγεται και ζεστό και κρύο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 800 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 30 γρ. τοματοπελτές
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σουσάμι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!