Μελιτζάνες Τηγανιτές με Σος Γιαουρτιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα να ξεπικρίσουν και στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο να κάψει ενώ παράλληλα περνάμε τις μελιτζάνες από λίγο αλέυρι. Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (δείτε βίντεο) και κόβουμε τις τομάτες σε στρογγυλές φέτες. Προσθέτουμε στο γιαούρτι αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και λίγο χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε τα καρυκέυματα.

Στρώνουμε σε μία πιατέλα τις μελιτζάνες, αλείφουμε με το γιαούρτι, τοποθετούμε από πάνω τις τομάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 μελιτζάνες
  • λίγο αλέυρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 150 γρ. γιαούρτι βιολογικό
  • 4 τομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ λεμόνι (χυμό)

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Διατροφικές Ετικέτες

    Στις μέρες μας η αναγραφή των διατροφικών πληροφοριών ενός τροφίμου είναι πλέον υποχρεωτική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.