Σαρδέλες Γεμιστές με Σάλτσα Τομάτας και Κάπαρης

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τη κάπαρη σε λίγο νερό για να τη ξαλμυρίσουμε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι από τις σαρδέλες, τους κάνουμε μία τομή στο κάτω μέρος τους, αφαιρούμε τα εντόσθια και το κόκαλο. Τις πλένουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη κάπαρη και ανακατεύουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γλασάρει η σάλτσα για περίπου 5-7 λεπτά. Δύο λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι τους περιχύνουμε τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180º C.

Μόλις είναι έτοιμες τις σερβίρουμε κυκλικά σε πιάτο βάζοντας στο κέντρο μία φέτα λεμονιού και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 800 γρ. σαρδέλες μεγάλες
  • 1 κονσέρβα σάλτσα τομάτα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 2 κ. γλυκού κάπαρη
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Συλβέστρος Δημήτρης
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!