Σαρδέλες Παντρεμένες με Πάστα Μαϊντανού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αφαιρούμε από τις σαρδέλες τα κεφάλια, τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε (δέιτε όλα τα βήματα του φιλεταρίσματος στο βίντεο). Τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία παχύρευστη πάστα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Στρώνουμε τις μισές σαρδέλες σε μία σχάρα, που κλέινει και από τις δύο πλευρές. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε τη πάστα μαϊντανού στις σαρδέλες και κλέινουμε από πάνω με τις υπόλοιπες. Κλείνουμε τη σχάρα καλά.
Προετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Και ανάβουμε τη σχάρα να κάψει.
Βάζουμε τις σαρδέλες στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά με το λαδολέμονο για να παραμείνουν ζουμερές .
Μικρά μυστικά: Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός, θα καταλάβετε μόνοι σας πότε είναι έτοιμες. Η συγκεκριμένη παρασκευή μπορεί να γίνει και στο φούρνο, στο γκριλ.
Αφαιρούμε από τις σαρδέλες τα κεφάλια, τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε (δέιτε όλα τα βήματα του φιλεταρίσματος στο βίντεο). Τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία παχύρευστη πάστα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Στρώνουμε τις μισές σαρδέλες σε μία σχάρα, που κλέινει και από τις δύο πλευρές. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε τη πάστα μαϊντανού στις σαρδέλες και κλέινουμε από πάνω με τις υπόλοιπες. Κλείνουμε τη σχάρα καλά.
Προετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Και ανάβουμε τη σχάρα να κάψει.
Βάζουμε τις σαρδέλες στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά με το λαδολέμονο για να παραμείνουν ζουμερές .
Μικρά μυστικά: Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός, θα καταλάβετε μόνοι σας πότε είναι έτοιμες. Η συγκεκριμένη παρασκευή μπορεί να γίνει και στο φούρνο, στο γκριλ.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 1 κιλό σαρδέλες, καλύτερα μεγάλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 5 σκελ. σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας λεμόνι
- 1 λιαστή τομάτα
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας λεμόνι
- μισό φλυτζάνι νερό
- ρίγανη
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Μετατροπές Μέτρων
Οι κυριότερες μετατροπές μέτρων.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens