Κοτόπουλο Στήθος στο Φούρνο με Ρύζι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε τα στήθη στα δύο. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε το φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ξεκινάμε με τη θερμοκρασία στους 140º C για 15 λεπτά και μετά αυξάνουμε στους 180º C.

Ταυτόχρονα βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο λέει το πακέτο και σουρώνουμε. Εάν φάμε το ρύζι αμέσως το αφήνουμε ζεστό, εάν όχι το κρυώνουμε με κρύο νερό και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό (δείτε βίντεο).

Προσθέτουμε τον άνηθο και το μισό μαϊντανό στο ρύζι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλει ο καθένας.

Σερβίρουμε σε πιάτο το κοτόπουλο, του προσθέτουμε λίγο λεμόνι, το ρύζι, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρουμε με τις τομάτες.


Μικρά Μυστικά: Μπορούμε να κάνουμε το κοτόπουλο και στη ψησταριά και μάλιστα θα γίνει και πιο νόστιμο. Το ρύζι το κρυώνουμε γιατί είναι από τα πιο επικίνδυνα φαγητά στον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 400 γρ. ρύζι basmati
  • 4 κ. σούπας άνηθο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό
  • 4 τομάτες
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Μανιτάρια Γεμιστά

    Μανιτάρια γεμιστά με κρεμμύδι και κεφαλογραβιέρα. Μικρές γαστρονομικές εκρήξεις στο ουρανίσκο μας.