Χταποδάκι Ξιδάτο με Θυμάρι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).
Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι , αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).
Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι , αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 500 γρ. χταπόδι
- 1 κλων. σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
- ¼ ποτήρι ξίδι κόκκινο
- λίγο θυμάρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Σάλτσα Λαδιού με Αρωματικά Βότανα
Μία υπέροχη σάλτσα λαδιού με βίντεο για να δείτε το μυστικό της. -
Σάλτσα Λαδιού με Κρόκο Κοζάνης
Δείτε σε βίντεο μία υπέροχη σάλτσα λαδιού με κρόκο και γιαούρτι. Ταιριάζει τέλεια με τα θαλασσινά.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens