Χταποδάκι Ξιδάτο με Θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).

Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.

Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι , αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 1 κλων. σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ποτήρι ξίδι κόκκινο
  • λίγο θυμάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...