Χοιρινή Μπριζόλα με Σωταρισμένα Λαχανικά και Πιλάφι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ρίχνουμε στις μπριζόλες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τις ψήνουμε στο φούρνο. Ξεκινάμε τη θερμοκρασία στους 140ºC για 20 λεπτά και συνεχίζουμε στους 180ºC, μέχρι να ροδίσουν ικανοποιητικά και από τις δύο πλευρές.
Ταυτόχρονα κάνουμε το πιλάφι (δείτε σχετική συνταγή).
Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο, το καρότο σε λεπτές λωρίδες και τα βράζουμε για 5-8 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε λωρίδες τα μανιτάρια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μπρόκολα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο τις μπριζόλες γαρνίροντας με τα σωταριμένα λαχανικά και λίγο πιλάφι.
Μικρά μυστικά: Τα λαχανικά θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα αν μετά το ξύδι τους προσθέσουμε και λίγη σάλτσα σόγιας ή πετιμέζι από σταφύλι ή ακόμα και λίγο μαρμελάδα.
Ρίχνουμε στις μπριζόλες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τις ψήνουμε στο φούρνο. Ξεκινάμε τη θερμοκρασία στους 140ºC για 20 λεπτά και συνεχίζουμε στους 180ºC, μέχρι να ροδίσουν ικανοποιητικά και από τις δύο πλευρές.
Ταυτόχρονα κάνουμε το πιλάφι (δείτε σχετική συνταγή).
Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο, το καρότο σε λεπτές λωρίδες και τα βράζουμε για 5-8 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε λωρίδες τα μανιτάρια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μπρόκολα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο τις μπριζόλες γαρνίροντας με τα σωταριμένα λαχανικά και λίγο πιλάφι.
Μικρά μυστικά: Τα λαχανικά θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα αν μετά το ξύδι τους προσθέσουμε και λίγη σάλτσα σόγιας ή πετιμέζι από σταφύλι ή ακόμα και λίγο μαρμελάδα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 μικρό μπρόκολο
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά
- 4 καρότα
- ξύδι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι
- 400 γρ. ρύζι πιλάφι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Μοσχαρίσια Φιλετάκια με Μπίρα και Μουστάρδα
Τα φιλετάκια θα τα φτιάξουμε με κιλότο κομμένο και χτυπημένο με το μπάτη (εσκαλόπ), μπορεί να σας το κάνει και ο κρεοπώλης σας.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens