Κοτόπουλο Σουβλάκι με Λαχανικά και Ρύζι με Σαφράν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για να μην μας καούνε κατά το ψήσημο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους περίπου 2 εκατοστά έκαστος. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τις πιπεριές όπως στο βίντεο με τη διαφορά πως θα τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια για να μπαίνουν στα καλαμάκια. Κόβουμε τα τοματίνια στα δύο και το κρεμμύδι επίσης σε μεγάλα κομμάτια.

Περνάμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στα καλαμάκια εναλλάξ. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο.

Ταυτόχρονα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του βρασμού το κρόκο Κωζάνης.

Σερβίρουμε από δύο σουβλάκια τη μερίδα μαζί με όσο ρύζι θέλει ο καθένας.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 6 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
  • 8 τοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 500 γρ. ρύζι basmati
  • 1 γρ. κρόκο Κώζάνης
  • ½ λεμόνι (χυμό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
     

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!