Ελαφρύ Ιμάμ με Φέτα και Σάλτσα Ντομάτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους σε σχήμα Χ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε καλά.
 
Προσοέτουμε λίο ελαιόλαδο στις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου τριάντα λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ψίχα τους.
 
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες-ροδέλες. Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε παρατηρήσεις πώς τις προετοιμάζουμε) και ψιλοκομμένες, το αλατοπίπερο, τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και προς το τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Εδώ θέλουμε να γλασάρει η σάλτσα από το συνεχή βρασμό, χωρίς να μας μείνει στεγνή.
 
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, πιέζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι να γίνει μία κοιλότητα σαν βάρκα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση φέτα θρυματισμένη. Τέλος πάνω από τη φέτα, τομάτες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 μελιτζάνες μέτριες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 4 τομάτες ώριμες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κλων. μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. πελτές τομάτας

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!