Γιουβέτσι με Γαρίδες από την Αλικαρνασσό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε (δείτε βίντεο). Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε κάπου ζεστές.
Αφαιρούμε το μισό λάδι, ξαναβάζουμε στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη (προαιρετικά και λίγο κανέλα-μοσχοκάρυδο) και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σε τέσσερα ατομικά πήλινα σκεύη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας (μέχρι τα 3/4 του ύψους), γαρίδες και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 3-4 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. κριθαράκι χοντρό
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens