Γαρίδες Σαγανάκι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι. Βγάζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες με μία οδοντογλυφίδα (δείτε πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες στο βίντεο).

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ανάλογο τηγάνι να ζεσταθεί.
Βάζουμε τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε έως ότου ξανθύνουν ελαφρά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνοντας για 3 λεπτά ακόμα να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφίες) και χοντροκομμένες. Βάζουμε το τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά.
           
Παίρνουμε 4 πήλινα ατομικά σκεύη και μοιράζουμε τις γαρίδες. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους και ψήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίες
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 3 τομάτες ώριμες
  • 10 γρ. τοματοπελτέ
  • μισό κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. σκληρή φέτα
  • 1-2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!