Ομελέτα με Πατάτες και Φέτα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σπάμε τα αβγά σε μία μπασίνα, πλένουμε τα χέρια μας και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι ή ένα σύρμα χειρός. Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη πατάτα και μετά σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κυβάκια της πατάτας.
Μόλις πάρουν χρώμα οι πατάτες απ’ όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, το κασέρι και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε τη διπλώνουμε για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε ζεστή ή και κρύα.
Καλή σας όρεξη...
Σπάμε τα αβγά σε μία μπασίνα, πλένουμε τα χέρια μας και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι ή ένα σύρμα χειρός. Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη πατάτα και μετά σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κυβάκια της πατάτας.
Μόλις πάρουν χρώμα οι πατάτες απ’ όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, το κασέρι και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε τη διπλώνουμε για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε ζεστή ή και κρύα.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 1 άτομο)- 3 αβγά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ πατάτα
- 50 γρ. φέτα
- 2 φέτες του τόστ τυρί κασέρι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens