Κριθαλοκούλουρα με Ντιπ Γουακαμόλε
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις ντομάτες. Τις τρίβουμε στο τρίφτη στο χοντρό και τους προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Φτιάχνουμε το γουακαμόλε:
Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο και του αφαιρούμε το κουκούτσι (δείτε με βίντεο εδώ πώς το καθαρίζουμε). Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψίχα του και τη βάζουμε στο μπλέντερ. Η “ψίχα¨πρέπει να είναι χρώματος πράσινο ανοιχτο, αν έχει αρχίσει να γίνεται καφέ τότε είναι παραγινομένο και δεν είναι ιδανικό για τη περίσταση.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του γουακαμόλε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε στα κριθαλοκούλουρα λίγο σάλτσα ντομάτα και από πάνω μισή κουταλιά γουακαμόλε.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 16 κριθαροκούλουρα ή μικρά νάτσος
- 2 ντομάτες ώριμες
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
για το γουακαμόλε:
- 1 αβοκάντο ώριμο
- μισό κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά καυτερή
- ½ πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- ½ λεμόνι (χυμό)
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- λίγο πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens