Παϊδάκια Σωτέ με Θυμάρι και Σκόρδο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με λίγο ελαιόλαδο, το μισό κρασί και το μισό θυμάρι για 30 λεπτά.
 
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και ψιλοκκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα παϊδάκια με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές και λίγα-λίγα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στο φούρνο ζεστά.
 
Στο ίδιο τηγάνι, αφού αφαιρέσουμε τα λάδια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το νερό (ή ζωμό λαχανκών) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά.
 
Τηγανίζουμε τις πατάτες πρώτα σε λάδι θερμοκρασίας 150º C και εν συνεχεία σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
 
Λίγο πριν τελειώσουμε τη σάλτσα ξαναβάζουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι για να πάρουν τα αρώματα.
 
Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο ακόμα θυμάρι φρέσκο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλιτζ. κρασί Ξινόμαυρο
  • 100 ml. νερό
  • 1 κ. σούπας θυμάρι φρέσκο βουνού
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο
  • ελαιόλαδο
για τη γαρνιτούρα:
  • 4-5 πατάτες

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...