Σουβλάκι Μόσχου με Κολοκύθα και Ακτινίδιο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Βάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό.
Κόβουμε το φιλέτο μόσχου σε κύβους των 2-2,5 εκατοστών περίπου.
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το μοσχάρι.
Καθαρίζουμε τη κολοκύθα, τη κόβουμε σε κύβους ίδιου μεγέθους (και λίγο μικρότερα) με το κρέας και τη βράζουμε σε κοχλάζον αλάτισμένο νερό για 4-5 λεπτά, τη στραγγίζουμε και τη κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Βάζουμε τη κολοκύθα στο μπολ με τη μαρινάδα.
Καθαρίζουμε τα ακτνίδια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε μαζί με τα δαμάσκηνα στη μαρινάδα. Αφήνουμε όλα τα υλικά εκεί για άλλα 20 λεπτά.
Προθερμένουμε τη σχάρα και τη λαδώνουμε.
Περνάμε τα υλικά στα ξύλινα καλαμάκια διαδοχικά το κρέας με τα φρούτα και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας και ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. φιλέτο μόσχου
- 150 κολοκύθα μεγάλη
- 4 ακτινίδια
- 4 δαμάσκηνα ξερά
- καλαμάκια ξύλινα
για τη μαρινάδα:
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- μισό λεμόνι (χυμός)
- τζίντζερ σκόνη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Η Ωρίμανση του Κρέατος
Μερικά πολύ βασικά γύρω από την ωρίμανση του κρέατος που πρέπει να γνωρίζουμε.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens