Μοσχαρίσια Μπριζόλα με Πατάτες Τζάκετ και Λαχανικά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε τις πατάτες καλά να φύγουν τα χώματα με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα από μία πατάτα, κλέινουμε και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο τους.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και σταγγίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβουμε το μπρόκολο με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε μπουκετάκια. Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τα λαχανικά μας, προσθέτουμε το καρότο σε κρύο νερό και μόλις πάρει βράση το μπρόκολο. Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
Με μία πετσετούλα καθαρίζουμε λίγο τη μπριζόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο τηγάνι ή στη σχάρα ή στο φούρνο για όσο χρόνο θέλει ο καθένας (δείτε τους χρόνους στις Παρατηρήσεις).
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες αποσύρουμε και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Προετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού προσθέτοντας το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε από μία μπριζόλα, δίπλα μία πατάτα με το αλουμινόχαρτο και τη κάνουμε "τζάκετ" όπως στο βίντεο προσθέτοντας από πάνω μία κουταλιά σος γιαουρτιού. Γαρνίρουμε το πιάτο με τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε, λίγο ελαιόλαδο και καλή όρεξη...
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα βρασμένα λαχανικά μας από ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο για 2 λεπτά για να πάρουνε γεύση.
Πλένουμε τις πατάτες καλά να φύγουν τα χώματα με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα από μία πατάτα, κλέινουμε και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο τους.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και σταγγίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβουμε το μπρόκολο με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε μπουκετάκια. Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τα λαχανικά μας, προσθέτουμε το καρότο σε κρύο νερό και μόλις πάρει βράση το μπρόκολο. Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
Με μία πετσετούλα καθαρίζουμε λίγο τη μπριζόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο τηγάνι ή στη σχάρα ή στο φούρνο για όσο χρόνο θέλει ο καθένας (δείτε τους χρόνους στις Παρατηρήσεις).
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες αποσύρουμε και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Προετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού προσθέτοντας το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε από μία μπριζόλα, δίπλα μία πατάτα με το αλουμινόχαρτο και τη κάνουμε "τζάκετ" όπως στο βίντεο προσθέτοντας από πάνω μία κουταλιά σος γιαουρτιού. Γαρνίρουμε το πιάτο με τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε, λίγο ελαιόλαδο και καλή όρεξη...
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα βρασμένα λαχανικά μας από ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο για 2 λεπτά για να πάρουνε γεύση.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 μπριζόλες μόσχου ή κιλότο ή φιλετο
- 4 πατάτες μεγάλες
- 1 μπρόκολο
- 4 καρότα
- 100 γρ. γιαούρτι βιολογικό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό μισού λεμονιού
- 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Βαθμοί Ψησίματος Φιλέτου Μόσχου
Ω-μπλέ, Σενιάν, Α-πουάν, Μπιέν-κιουίτ. Όλοι οι τρόποι και βαθμοί ψησίματος.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens