Μοσχαρίσιο Φιλέτο Πιπεράτο Σωτέ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες των 2-2,5 εκ. περίπου.
Βάζουμε τα πιπέρια στο γουδί και τα σπάμε αλλά όχι τελείως, θέλουμε τα πιπέρια να έχουν υφή.
Απλώνουμε τα πιπέρια σε ένα ξύλο και ακουμπάμε επάνω τους τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να κολλήσουν πάνω στο κρέας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για όσο χρόνο θέλει ο καθένας. Τα αποσύρουμε και τα κρατάμε κάπου ζεστά.
Σβήνουμε με κρασί κόκκινο τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο τηγάνι. Αφήνουμε να φύγει το πολύ αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο μισό.
Σερβίρουμε τα φιλέτα σε ίσιο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)
- 1 κιλό φιλέτο μόσχου
- 20 γρ. κόκκοι πιπεριού (πράσινοι-κόκκινοι-μαύροι)
- 100 ml. ζωμός λαχανικών ή νερό
- ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
- αλάτι χοντρό
- ελαιόλαδο
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Βαθμοί Ψησίματος Φιλέτου Μόσχου
Ω-μπλέ, Σενιάν, Α-πουάν, Μπιέν-κιουίτ. Όλοι οι τρόποι και βαθμοί ψησίματος. -
Η Ωρίμανση του Κρέατος
Μερικά πολύ βασικά γύρω από την ωρίμανση του κρέατος που πρέπει να γνωρίζουμε.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens