Μοσχαρίσια Φιλετάκια με Σάλτσα Μαυροδάφνης

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε την ουρά του μόσχου σε χοντρές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
 
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του μόσχου σε λίγο ελαιόλαδο για όσο χρόνο επιθυμούμε ο καθένας, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε κάπου ζεστά.
 
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα των υγρών στο μισό.
 
Ταυτόχρονα βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο λέει το πακέτο, 3-4 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον αρακά. Σουρώνουμε και δροσίζουμε ελαφρώς κάτω από τρεχούμενο νερό.
 
Στη σάλτσα πάλι, αποσύρουμε και περνάμε από σουρωτήρι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι  να μειωθεί ο όγκος της και να γίνει πιο πηχτή.
 
Σερβίρουμε τα φιλετάκια σε ίσιο πιάτο, το ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μικρά μυστικά: Η σάλτσα μαυροδάφνης είναι μία από τις πιο εύγευστες σάλτσες...
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι από ουρά
  • ελαιόλαδο
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 200 ml. ζωμό λαχανικών
  • 100 ml. μαυροδάφνη
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
για τη γαρνιτούρα:
  • 400 γρ. ρύζι basmati
  • 20 γρ. αρακά

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!