Linguine Amatriciana

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε (δείτε εδώ πώς...) και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Αραιώνουμε το τοματοπελτέ σε λίγο νερό. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμυδι μας και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τη πανσέτα σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τη καυτερή πιπεριά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη πανσέτα και την αφήνουμε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα, μπορείτε να την αφησετε και παραπάνω ανάλογα με τα γούστα...

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά και το αφήνουμε να βράσει, θέλουμε νε εξατμιστεί σχεδόν η μισή ποσότητα των υγρών.

Προσθέτουμε τις τομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας για ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τους προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα μας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πουδράροντας με το τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μακαρόνια linguine
  • 5 τομάτες ώριμες
  • 20 γρ. πελτέ τομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 150 γρ. πανσέτα χοιρινή
  • ¼ φλυτζ. κρασί κόκκινο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • αλάτι
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τυρί κεφαλοτύρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!