Κροστίνι με Πατέ Μανιταριών
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες, τους αλείφουμε λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να σκληρύνουν.
Προετοιμάζουμε το πατέ μανιταριών:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα μανιτάρια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις αρχίσουν να γίνονται διάφανα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (το μυρίζουμε για να καταλάβουμε αν εξατμίστηκε).
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Βάζουμε στα κροστίνι γέμιση και πασπαλίζουμε με λιγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 μπαγκέτα μαύρη
- λίγο βούτυρο μαλακό
για τo πατέ μανιταριών:
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- 10 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι χοντρό
- λίγό σκόνη τζίντζερ
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 1 κ. σούπας ούζο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Η Ευεργετική Δράση του Σκόρδου στον Οργανισμό
Λίγα λόγια για την ευεργετική δράση του σκόρδου στον οργανισμό μας.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens