Γαρίδες Σωτέ με Λαχανικά και Σόγια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα τσόφλια και το εντεράκι (το αφαιρούμε με μία οδοντογλυφίδα).
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τη πιπεριά κέρατο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε λίγο τζίντζερ τριμμένο ή σκόνη για να πάρει άρωμα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα λαχανικά.
Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο τζίντζερ ακόμα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα τσόφλια και το εντεράκι (το αφαιρούμε με μία οδοντογλυφίδα).
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τη πιπεριά κέρατο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε λίγο τζίντζερ τριμμένο ή σκόνη για να πάρει άρωμα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα λαχανικά.
Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο τζίντζερ ακόμα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
για 4 άτομα- 500γρ. γαρίδες
- 2 καρότα
- 3-4 πιπεριές πράσινες
- ½ πιπεριά κέρατο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- ½ φλιτζ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- λίγο τζίντζερ σκόνη
- λίγο κανέλα σκονη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens